00:00 - 04. januar 2019

– Det er for mange feige nasjonale politikere

Berlinmur? Elsykkelsubsidier? Løfte om å halvere klimagassutslippene? Byrådsleder Raymond Johansen ville gjort akkurat det samme en gang til.

Forberedt på bråk: «Som Insektets Stik i Muslingen, avler Fornærmelser kun Perler i mit Hjerte», skrev Henrik Wergeland. Byrådsleder Raymond Johansen var forberedt på at miljøtiltak som bilfritt sentrum og rushtidsavgift ville skape bråk. Foto: Frode Hansen / VG / NTB Scanpix

– Fra første januar har Oslo vært miljøhovedstad i Europa. Er det en utmerkelse dere har fått for det dere har gjort eller for det dere sier dere skal gjøre?

– Begge deler. På en måte er dette også innbyggerne i Oslo sin pris fordi vi gjennom mange år har lyktes med å gjøre avfall til en ressurser gjennom effektiv kildesortering, styrket folks adgang til friområder, bevart biomangfold samtidig som vi har hatt kraftig byvekst … Vi har lagt frem det vi har gjort og det vi skal gjøre, og lagt vekt på at en forutsetning for å få det til er at vi har fremoverlente og modig politikere.

– «Å være utydelig og love lite, slik jeg opplevde at den rødgrønne regjeringen gjorde i sin siste periode, var ikke et alternativ for meg», sa du til Aftenposten før jul. Hva er erfaringene med å gå så høyt ut som dere gjorde da dere tiltrådte byrådet for tre år siden?

Annonse