10:07 - 25. januar 2019

Bolsonaro-familien knyttes til politisk drap

Brasils president Jair Bolsonaro møter nå den internasjonale finanseliten i Davos, men på hjemmebane øker presset mot sønnen hans: Senator Flávio Bolsonaro, som etterforskes for båndene til brutale militser som har fått økt makt i Rio de Janeiro det siste tiåret.

Politisk dynasti: Senator Flávio Bolsonaro (midten) representerer samme parti som sin far, president Jair Bolsonaro. Foto: Edilson Rodrigues/Agência Senado

Flávio Bolsonaro er senator for ytre høyre-partiet PSL. Dette er også partiet til faren hans, Brasils president Jair Bolsonaro. Under høstens valgkamp var far og sønn de mest profilerte politikerne til partiet. De vant presidentvalget, og en rekke seter i kongressen og i delstatsparlamentene rundt i landet.

I de siste dagene har Flávio gjentatte ganger forsøkt å riste av seg beskyldningene som har regnet over ham: Alt er grunnløst, det er bare den politisk korrekte mainstreampressen som forsøker å sverte regjeringen og prosjektet til Bolsonaro-familien, mener han.

Presidenten selv er i Davos for å møte den internasjonale finanseliten. I sin første tale til verden sa han at han tok over et Brasil som var midt i en alvorlig etisk, moralsk og økonomisk krise. «Vi er fast bestemt på å endre historien, og vår regjering skal være et forbilde (…) Med slagordet ‘Gud foran alt’, er jeg sikker på at våre relasjoner til resten av verden vil gi uendelige fremskritt for alle.»

Annonse