10:05 - 26. januar 2019

Avviser splittelse i styret

– Jeg syns vi har god stemning, sier Nord universitets styreleder Vigdis Moe Skarstein.

I utvikling: – Vi må finne balansen mellom sterke fagmiljøer som gjør at vi kan oppfylle kravene til å være universitet og å være til stede i regionen, sier Vigdis Moe Skarstein. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vi er et universitet i løpende utvikling, og som er godt på vei til å lykkes, begynner Vigdis Moe Skarstein, nylig forlenget leder for styret ved Nord universitet.

Morgenbladet skriver denne uken om Nord universitet, som har fått kritikk fra alle kanter de siste ukene for å være for svakt på forskning, ha for dårlig gjennomstrømming og rekruttering. Før jul dro Skarstein og styrets fire eksternt oppnevnte representanter på eget initiativ – og uten å informere resten av styret – til Oslo for å møte Iselin Nybø.

– Det var naturlig for oss som var oppnevnt av departementet, ved avslutningen av vår styreperiode å gi en analyse av både utfordringer og muligheter. Man kan kalle det en slags sluttanalyse, sier Skarstein om møtet.

Annonse