Annonse
00:00 - 09. februar 2018

De fleste Ap-folk er dønn lei Giske-saken, men likevel ser det ut til at den vil leve videre i partiet, skriver Aslak Bonde.

De fleste Ap-folk er dønn lei, men Giske-saken vil leve lenge, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Meldingene i forkant av Trond Giskes varslede besøk i Orkland Arbeiderparti lørdag formiddag var at han skulle få en varm velkomst. Det vil sannsynligvis slå til. I Trøndelag Arbeiderparti er det mange som mener at Giske har vært rettsløs og at han er blitt fjernet som nestleder på grunnlag av delvis falske anklager.

Det er de sammenslåtte kommunene Orkdal, Meldal, Agdenes og deler av Snillfjord som etter hvert skal få navnet Orkland. Aps lokallag foregriper begivenheten og slår seg sammen allerede denne lørdagen – med Trond Giske som hovedtaler. Det er ledelsen i Trøndelag Ap som har bedt ham om å komme, og dermed signaliserer de at de slett ikke vil sette ham i noen skammekrok.

Kanskje er det et uttrykk for medmenneskelighet. Et genuint ønske om å la Giske rehabilitere seg gjennom det han kan og liker best – nemlig politisk arbeid. Alternativt kan fylkesledelsens beslutning tolkes som en trassig beskjed til Jonas Gahr Støre om at Trond Giske fortsatt er Trøndelags fremste mann i Ap og at alt nå skal gjøres for å reetablere hans innflytelse.

Annonse