Annonse
15:29 - 11. januar 2018

Når statsråder prioriterer NHO-fest foran Stortingets spørretime demonstrerer de selvtillit det ikke er grunnlag for, skriver Aslak Bonde.

Statsrådene ga ganske enkelt blaffen, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Ap-krisen, regjeringsforhandlingene og nye metoo-saker satte onsdagens spørretime i Stortinget i skyggen. Men det skjedde ting der som belyser den viktigste problemstillingen etter valget – om regjeringen er sterk eller svak. Svaret på det spørsmålet avgjør om Erna Solberg kan fortsette som statsminister i hele stortingsperioden.

Det oppsiktsvekkende onsdag var at Høyres og Frps nestledere, som også er statsråder, valgte å forhandle om regjeringsplattform på Jeløya i stedet for å svare på spørsmål i spørretimen. De sa til spørrerne fra Senterpartiet at de ikke hadde tid til å svare, men tre av dem hadde likevel tid til å dra på NHOs årskonferansefest kvelden i forveien.

Onsdag ettermiddag sendte Senterpartiet et brev til Stortingets presidentskap med krav om at presidenten strammer opp statsministeren. Sp mener Stortinget på formelt vis må understreke at statsrådenes mest sentrale plikt er å stille opp i stortingssalen. «Dersom regjeringen setter til side den konstitusjonelle sedvanen på dette området, endrer det forholdet mellom Storting og regjering», skriver Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse