09:17 - 21. desember 2018

– Når oljefondet er så stort, er det ikke noe sted å gjemme seg

Finansnæringen bør sette pengene på det som er lønnsomt hvis klimapolitikken lykkes, mener Martin Skancke, ledet for klimarisikoutvalget. 

Martin Skancke (bildet) leder ekspertgruppen om Statens pensjonsfond utlands investeringer i kull og petroleumsselskaper. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

«Finansmarkedet bestemmer hvilke bedrifter som får finansiering. Når bedrifter søker kapital, enten det er i bankvesenet eller kapitalmarkedet, må de overbevise långivere og investorer om at deres virksomhet er liv laga også i en fremtid preget av et annerledes klima og krav om lave klimagassutslipp.» 

Nei dette er ikke ønsketenkning fra Bellona eller moralisme fra SV. Det er et råd fra Klimarisikoutvalget, nedsatt av regjeringen og ledet av Martin Skancke, mangeårig og etter hvert mektig byråkrat i Finansdepartementet.

– Er den analysen dere gjør her relevant for oljefondet Skancke?

Annonse