Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Moderne orakler

Annonse

Når den frie verden ledes av en realitykjendis, er det bare passende at den politiske filosofien drives fremover av en tidligere Baywatch-stjerne og undertøysmodell, Pamela Anderson. I hennes artikkel «De gule vestene og jeg» legger hun ut om hvorfor hun støtter aksjonistene i Paris. Et utdrag: «Kritikerne av ‘voldelige opptøyer’ later som at det bestående kapitalistiske samfunnet er ikke-voldelig. Vold er en del av det moderne samfunnet og kommer i mange former.» Anderson fortsetter deretter med å forklare oss forskjellen på politisk, strukturell, symbolsk og ordinær vold, som er fremtredende begreper hos filosofer som Foucault og Bourdieu, og typisk for nymarxismen. Dette stiller Baywatch-sangen i et helt nytt lys: «Some people stand in the darkness, afraid to step into the light. Some people need to help somebody when the edge of surrender’s in sight». Never surrender!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt