Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Kløften i våre hoder

Norges mest berømte kjepp er blitt til en skiftenøkkel når Anine Kierulf bringer forholdet mellom norsk juss og politikk ut i verden.

Befaring: Hva er en kvadratmeter på Kløfta verdt? 10 kroner, ble grunneierne forespeilet i 1975, men det ble endret til seks kroner. Dermed oppsto prinsippsaken som gjør dette stykket av Norges jord historisk.
Annonse

Hva tenker vi på når vi tenker på Kløfta? Har vi bensin? Et toalettbesøk på Shell-stasjonen? Vi har i alle fall Ullersmo landsfengsel over jordene i vest og på Kløfta et sted bor maleren Unni Askeland. Noen vil nok bringe på bane Paris Hilton. Hennes slekt, hotellmogulene i Amerika, de kom herfra, og det er på Hiltonstien gjennom Hiltonskogen at Kløfta-folk går tur. Men Anine Kierulf, juristen, som er blitt vår folkeopplyser nummer én når det gjelder ytringsfrihet, hva tenker hun på når vi svinger av til Kløfta?

– Jeg har faktisk et så nerdete forhold til Kløfta at en jussvenninne og jeg i over 20 år har sendt hverandre sms-en «Rt. 1976 s. 1» når vi passer dette stedet på vei hit eller dit, forteller Anine Kierulf.

– RT, det er Norsk Rettstidende, den årlige oversikten over dommer i Høyesterett?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt