Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Gjennombrudd for kunstig intelligens

Annonse

Det Google-eide selskapet Deepmind sto for et av fjorårets vitenskapelige gjennombrudd da deres kunstige intelligens AlphaGo, et såkalt nevralt nettverk, på få timer lærte seg det kinesiske brettspillet Go og ble så god at den kunne slå den menneskelige verdensmesteren. Nå har selskapets siste installasjon klart noe enda mer utrolig, melder The Guardian. Deres nye kunstige intelligens, kalt AlphaFold, utkonkurrerer nemlig alle andre i den svært krevende vitenskapelige idretten å «brette proteiner». Proteiner består av lange rekker aminosyrer som er foldet sammen i tredimensjonale strukturer som er svært vanskelig å forutsi bare ut fra molekylets kjemiske egenskaper. Nå håper man at man ved å få hjelp til dette fra den kunstige intelligensen kan oppdage nye medisiner.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse