Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Gammel, middelmådig og utdatert?

Annonse

I siste nummer av Nytt Norsk Tidsskrift tar statsviterne Tore Wig og Carl Henrik Knutsen kraftig til motmæle mot dem som frykter konsekvensene av at akademia blir stadig mer internasjonal. Dagens norske samfunnsvitenskap er lang fra skremmebildet om en gjennominternasjonalisert disiplin, skriver de: «Mye norsk samfunnsforskning er heller nærmere et skremmebilde om nasjonaliserte fellesskap hvor mange forskere leverer middelmådig kvalitet, hvor eldre nordmenn ansetter yngre nordmenn som ligner på seg selv, og hvor forskere studerer de samme problemene ved bruk av de samme utdaterte metoder …». 

Utgaven er sosiolog og forsker Hanna Helseth debut som redaktør tidsskriftet. Her er også artikler om blant annet «kjosifiseringen» av arbeidslivet (ved Eli Moen) og en tekst hvor Paul Bjerke og Sigurd Allern tenker høyt om hvorfor papiravisen fremdeles er i live.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse