Annonse
00:05 - 07. desember 2018

– Førsteprioritet er å bli kvitt Macron

– Vi vil aldri klare å snakke med Macron, den eneste løsningen er hans avgang, sier forfatter Édouard Louis.

Folkene han vokste opp med: Édouard Louis, som er født i 1992, sier det er det første gang han har sett en stor sosial bevegelse ledet av folk som ligner på menneskene fra barndommen hans. Arkivfoto: Odin Drønen
Annonse

– Bevegelsen De gule vestene begynte på internett før den fant veien ut i gatene, og det som startet som en protest mot en planlagt prisøkning på drivstoff, har utviklet seg til en av de største demonstrasjonene mot den franske regjeringen i nyere tid. Hvorfor gjør franskmenn opprør i stor skala akkurat nå?

– Fordi rike mennesker betaler mindre og mindre skatt. Dette er ikke noe jeg mener, dette er offisiell politikk. Macron gjør mye for de svært velstående. Samtidig kutter han i velferden og alt som skal hjelpe fattige mennesker til å overleve. For meg, som ble født i Frankrike på 1990-tallet, er det første gang jeg har sett en stor sosial bevegelse ledet av folk i nød, folk som ligner på menneskene fra barndommen min.

– Hvordan ble du selv først klar over bevegelsen?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt