Annonse
00:00 - 21. desember 2018

En stjerne er tent

Ella Marie Hætta Isaksen er Norges nye samiske stjerneskudd. Hvis det trengs, vil artisten lenke seg fast i Repparfjorden.

Joik to the world: 20 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen har lagt bak seg et ekstraordinært år. Hun har opptrådt på Spellemannsprisen, Nobelkonserten og vunnet Stjernekamp med joik på repertoaret.
Annonse

– Seieren i Stjernekamp var ikke bare en seier for deg, men for hele det samiske folk, sa du til NRK. Hva mener du med det?

Stjernekamp er jo bare en konkurranse, og virket i starten litt ubetydelig, men samholdet som ble skapt rundt min deltagelse ble veldig betydelig. Folk viste en enorm solidaritet og et samhold det var deilig å se at finnes, og som man kan gjøre store ting med hvis man gjør det riktig.

– Da snakker du om samhold i det samiske folket?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hvorfor ble akkurat bompenger den skjebnesvangre tuen – som velter regjeringen ut i krise og skaper protestpartier i kommuner over hele landet? Bompengene har til nå klart å betjene…»