Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Det var håpløst, og de ga seg ikke

Midt i EU strammer Ungarns illiberale regjering grepet, og presser et universitet ut. Studentene tok bolig i partytelt i protest – og kjempet mot været, og tvilen.

Én uke i kulden: En endeløs rekke utfordringer krever oppmerksomheten til okkupantene på Kossuth tér, små og store problemer som må løses for at de skal holde ut i sin ukelange protest. Er det for eksempel trygt å bruke Parlamentets åpne, trådløse nett for å spre informasjon om okkupasjonen? Adrien, i sort lue, tegner seg kontant til talerlisten.
Annonse

«Jeg våknet i panikk og tenkte vi måtte gi opp. Vi må bare kansellere hele greia.»

Lauritz Guldal Einarsen (24) kikker på de luekledte skikkelsene rundt seg, to iherdige stearinlys lyser så vidt opp ansiktet hans. Klokken nærmer seg 04.00, søndag morgen. Regnet har stoppet, for et øyeblikk, og vinden løyet. Partyteltet står musestille. Bak teltveggen, usynlig for Einarsen som tripper i kulden, ruver Ungarns massive parlament.

– Jeg vet ikke … Jeg tenkte det ikke kom til å gå, sier han når de andre spør hva han stresset over. Han har dratt den tykke, grønne ullgenseren helt opp i skjegget.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt