Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Det politiske året slutter som det begynte – med trakassering og tillitsdebatter, skriver Aslak Bonde.

Året slutter som det begynte: med trakassering og tillitsdebatter, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Da Dagens Næringsliv mandag skrev om Venstre-leder Trine Skei Grandes utskjelling av partikollega Abid Raja, virket det i første omgang som en usedvanlig medievennlig intern kranglesak. Etter hvert som mediene har gravd frem flere opplysninger, fremstår saken som mer alvorlig.

Det første som ble kjent, var at Skei Grande på telefon fra en kafé i Madrid skjelte ut sin partikollega. Hun trodde kanskje at hun snakket fortrolig med Høyres finanspolitiker Henrik Asheim, men han hadde satt på høyttalerfunksjonen. Foranledningen for telefonsamtalen var nemlig at regjeringspartienes tre finanspolitikere satt i samme rom og var uenige om budsjettkuttet til Human Rights Service. Asheim og Frps Helge André Njåstad mente at Siv Jensen, Erna Solberg og Trine Skei Grande var blitt enige om å fjerne kuttet. Raja insisterte på at Venstres stortingsgruppe ikke var blitt konsultert, og at det ikke var inngått noen avtale.

Da de ringte Skei Grande for å klare opp, overprøvet hun Raja før hun ganske raskt startet med utskjellingen. Hun fortalte – fortsatt på høyttaler – at Abid Raja både undergravde partiet, henne og budsjettprosessen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse