Annonse
00:00 - 30. november 2018

Trives med krysspress

Hun har allerede fått i oppgave å få orden på skandalebefengte Omsorgsbygg i Oslo kommune. Nå skal Kari Andreassen også få kontroll på Utdanningsetaten, der hun mandag morgen overtar jobben til Astrid Søgnen.

Heis, hvor det går: «Du er da ingen byråkrat, du er ingen rådmannstype», får Kari Andreassen ofte høre. Hun er heller ingen ryddepike. – Men jeg er kanskje en ganske flink toppleder.
Annonse

«Jeg er blitt spurt før: Er du en sånn ryddepike? NEI.»

Kari Andreassen skal komme med morgentoget fra Kongsvinger, der hun vokste opp og fremdeles bor. Under den halvannen time lange togturen skal hun svare på e-post, se over dokumenter. Kanskje får hun lest en avis. Fra Oslo S går veien videre med T-bane til Helsfyr stasjon, der hun skal spasere inn i Utdanningsetatens massive bygning like ved, og finne frem til stolen som nå står tom etter den legendarisk mektige Astrid Søgnen, direktøren som i 18 år styrte Oslo-skolen med jerndisiplin.

Hun skal overta styringen av en gigantisk etat som det siste året har vært dominert av en voldsom og uforsonlig maktkamp mellom nyss avgåtte Søgnen og byrådsleder Inga Marte Thorkildsen. Det har handlet om påståtte brudd på taushetsplikt og offentlighet, om ytringsfrihet og varsler, om lederstil og fryktkultur – og om forholdet mellom byråkrati og politikk.

Annonse