00:00 - 23. november 2018

Starter Journal of Controversial Ideas

Tittelen er klein, men kan ideen være god? Jeff McMahan, moralfilosof ved Oxford-universitetet i Storbritannia, fortalte på BBC nylig at han og flere kolleger skal lage et eget tidsskrift der forskere kan publisere sine mest kontroversielle ideer – anonymt. Med seg på laget har han blant andre filosof Peter Singer, og Francesca Minerva, kjent for konseptet «etter-fødselen-abort». Ideen er å skape et sted der forskere kan lufte drøye tanker uten å måtte bekymre seg for drapstrusler. Vi er mest nysgjerrig på redaktørjobben: Hvem avgjør hvor kontroversiell en idé må være før den får plass? Holder det å ta til orde for at kjønn er en sosial konstruksjon, eller må man gå helt til argumenter for å drepe barn? Hvor stor andel av de innsendte manuskriptene vil komme fra eugenikkens verden? Tidsskriftet planlegger å starte opp på nyåret.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse