Annonse
00:00 - 09. november 2018

Sp lever forbausende godt med beskyldningene om å være en Frp-kopi, skriver Aslak Bonde.

Sp lever forbausende godt med beskyldningene om å være en Frp-kopi, skriver Aslak Bonde.

Frp-dreining? I den politiske omverdenen er det ikke lenger tvil om at Sp-strategene nå jobber bevisst for å hente Frp-velgere over til seg. Her: Trygve Slagsvold Vedum under trontaledebatten i Stortinget 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Annonse

På Facebook er det en gruppe for «Oss som har større drømmer enn billig bensin». Den ble opprettet av KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad for en god del år siden med et åpenbart formål å mobilisere mot Fremskrittspartiet. Forrige fredag brukte Ropstad det samme slagordet mot Senterpartiet.

Partileder Knut Arild Hareide bygget som kjent sine argumenter mot Solberg-regjeringen på at det er Senterpartiet som i de politiske sakene står nærmest KrF. Samtidig har Hareide i hver eneste tale de siste seks ukene lagt til følgende passasje: «Vi i KrF synes nok at Trygve Slagsvold Vedum har en litt for velutviklet evne til både å forenkle og svartmale.»

De to KrF-erne har begge adressert en stadig mer grunnfestet forestilling om at Senterpartiet er blitt et populistisk og reaksjonært parti – uinteressert i å få ned klimautslipp. I den politiske omverdenen er det heller ikke lenger tvil om at Sp-strategene nå jobber bevisst for å hente Frp-velgere over til seg.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt