Annonse
00:00 - 09. november 2018

Sp lever forbausende godt med beskyldningene om å være en Frp-kopi, skriver Aslak Bonde.

Sp lever forbausende godt med beskyldningene om å være en Frp-kopi, skriver Aslak Bonde.

Frp-dreining? I den politiske omverdenen er det ikke lenger tvil om at Sp-strategene nå jobber bevisst for å hente Frp-velgere over til seg. Her: Trygve Slagsvold Vedum under trontaledebatten i Stortinget 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Annonse

På Facebook er det en gruppe for «Oss som har større drømmer enn billig bensin». Den ble opprettet av KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad for en god del år siden med et åpenbart formål å mobilisere mot Fremskrittspartiet. Forrige fredag brukte Ropstad det samme slagordet mot Senterpartiet.

Partileder Knut Arild Hareide bygget som kjent sine argumenter mot Solberg-regjeringen på at det er Senterpartiet som i de politiske sakene står nærmest KrF. Samtidig har Hareide i hver eneste tale de siste seks ukene lagt til følgende passasje: «Vi i KrF synes nok at Trygve Slagsvold Vedum har en litt for velutviklet evne til både å forenkle og svartmale.»

De to KrF-erne har begge adressert en stadig mer grunnfestet forestilling om at Senterpartiet er blitt et populistisk og reaksjonært parti – uinteressert i å få ned klimautslipp. I den politiske omverdenen er det heller ikke lenger tvil om at Sp-strategene nå jobber bevisst for å hente Frp-velgere over til seg.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse