Annonse
00:00 - 23. november 2018

NRK Sport tester robot-journalistikk. I hvert fall burde de det.

Illustrasjon: Peder Bernhardt
Annonse

NRK Sport melder at de nå faser ut intervju med langrennsløpere i målområdet. Denne sesongen vil følgende tekst komme opp på skjermen ved løpets slutt. En selvlærende algoritme vil fylle ut svarene basert på vær- og føreforhold, og løperens plassering.

– Hvordan synes du det gikk, «fornavn» som kom på «x. plass»?

– Nei, det var [bra|trått|greit], beina var [ordentlig friske|skikkelig seige|ok]. Det [var tungt|gikk bra] opp den siste bakken, så jeg hadde en [god|dårlig|grei] følelse på andre runde. Skikkelig [gode ski|dårlig føre], det var [artig|tungt].

– Så hva føler du nå?

– Nei, jeg er jo ordentlig [glad|skuffet] nå, da.

«Jeg kan ikke se at vi mister noe ved å gjøre intervjuene slik», sier en i NRKs ledelse. Besparelsene fra redusert reisevirksomhet for sportsredaksjonen overføres til graveprosjekter ved distriktskontorene.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt