Annonse
00:00 - 23. november 2018

NRK Sport tester robot-journalistikk. I hvert fall burde de det.

Illustrasjon: Peder Bernhardt
Annonse

NRK Sport melder at de nå faser ut intervju med langrennsløpere i målområdet. Denne sesongen vil følgende tekst komme opp på skjermen ved løpets slutt. En selvlærende algoritme vil fylle ut svarene basert på vær- og føreforhold, og løperens plassering.

– Hvordan synes du det gikk, «fornavn» som kom på «x. plass»?

– Nei, det var [bra|trått|greit], beina var [ordentlig friske|skikkelig seige|ok]. Det [var tungt|gikk bra] opp den siste bakken, så jeg hadde en [god|dårlig|grei] følelse på andre runde. Skikkelig [gode ski|dårlig føre], det var [artig|tungt].

– Så hva føler du nå?

– Nei, jeg er jo ordentlig [glad|skuffet] nå, da.

«Jeg kan ikke se at vi mister noe ved å gjøre intervjuene slik», sier en i NRKs ledelse. Besparelsene fra redusert reisevirksomhet for sportsredaksjonen overføres til graveprosjekter ved distriktskontorene.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Hvorfor ble akkurat bompenger den skjebnesvangre tuen – som velter regjeringen ut i krise og skaper protestpartier i kommuner over hele landet? Bompengene har til nå klart å betjene…»