00:00 - 09. november 2018

Nesten som et støvdryss

«Vi ser at grønn er en naturlig forlengelse av blå som var årets farge 2018», skriver Tale O. Henningsen, kreativ leder i fargehandelkjeden Fargerike i begrunnelsen for valget av årets farge 2019. Nå kåret riktignok malingfabrikanten Nordsjø, med samme selvfølgelighet, den rosa «heart wood» som årets farge 2018, mens Dagnys fargestudio uten å nøle landet på gult, «siden gult speiler dagens verdensbilde». Men la ikke dette forstyrre nytelsen av Fargerikes begrunnelse for grønn: «Mens blå er flyktig og svevende som skyene i himmelen, er grønn stabil og trygg i en verden i endring.» Grønn kommer i mange toner og nyanser, understreker Tale og røper at årets nyanse er sølvgrønn. «Hvorfor sølvgrønn», spør hun, og svarer: «Sølvgrønt har et slør over seg, nesten som et støvdryss. Sølvgrønn reflekterer mye av måten vi lever og tenker på i dag.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse