Annonse
00:00 - 09. november 2018

Nesten som et støvdryss

Annonse

«Vi ser at grønn er en naturlig forlengelse av blå som var årets farge 2018», skriver Tale O. Henningsen, kreativ leder i fargehandelkjeden Fargerike i begrunnelsen for valget av årets farge 2019. Nå kåret riktignok malingfabrikanten Nordsjø, med samme selvfølgelighet, den rosa «heart wood» som årets farge 2018, mens Dagnys fargestudio uten å nøle landet på gult, «siden gult speiler dagens verdensbilde». Men la ikke dette forstyrre nytelsen av Fargerikes begrunnelse for grønn: «Mens blå er flyktig og svevende som skyene i himmelen, er grønn stabil og trygg i en verden i endring.» Grønn kommer i mange toner og nyanser, understreker Tale og røper at årets nyanse er sølvgrønn. «Hvorfor sølvgrønn», spør hun, og svarer: «Sølvgrønt har et slør over seg, nesten som et støvdryss. Sølvgrønn reflekterer mye av måten vi lever og tenker på i dag.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt