Annonse
00:00 - 30. november 2018

Multiresistente bakterier dreper flere enn antatt

Annonse

I USA har det vært antatt at 23 000 personer dør av infeksjoner fra multiresistente bakterier hvert år, men tallene har vært usikre på grunn av manglende rapportering. Forskere ved Washington University School of Medicine i St. Louis, Missouri har nå forsøkt å gi et mer presist tall. De kom frem til at antallet dødsfall etter slike infeksjoner i 2010 var minst syv ganger høyere enn tidligere antatt. I verste fall var tallet så høyt at det tilsvarte tredje største dødsårsak det året.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt