Annonse
00:00 - 02. november 2018

KrF-striden har dekket over Siv Jensens tiltagende problemer, skriver Aslak Bonde.

KrF-striden har dekket over Siv Jensens tiltagende problemer, skriver Aslak Bonde.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
Annonse

Dagens ekstraordinære landsmøte i Kristelig Folkeparti, og dets konsekvenser for norsk politikk, blir analysert i nettutgaven av denne avis i kveld og i helgen. Da er det også grunn til å tro at det politiske Norge gradvis vil vende tilbake til det ordinære arbeidet: først og fremst forhandlinger om statsbudsjett for neste år, men det er også noen små og store problemsaker fra den siste måneden som skal håndteres.

Selv om KrF-prosessen har overskygget det meste i mediene, har det pågått et ordinært politisk arbeid i Stortinget – samtidig som gravende journalister i flere redaksjoner har presentert mye nytt: Aftenposten har avslørt at Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari har levert reiseregninger for turer han ikke har vært på. To VG-journalister har utgitt bok som viser at samarbeidsproblemene på toppen i Arbeiderpartiet var langt større enn noen ante, lenge før metoo-sakene kom. Dagens Næringsliv har konsentrert seg om Frp-leder Siv Jensens sommerhytte.

Eller rettere sagt: hytta finansministeren bruker om sommeren er eid av Ferd-eier Johan H. Andresen. Siv Jensen leier for 40 000 kroner i året. Det er ifølge flere eksperter så billig at Jensen burde ha opplyst om det. Hvis hun har fått gavepris, kan hun være inhabil i saker som angår Andresen, og det kan bli stilt spørsmål ved at han er blitt leder for Oljefondets etikkråd.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse