00:00 - 02. november 2018

KrF-striden har dekket over Siv Jensens tiltagende problemer, skriver Aslak Bonde.

KrF-striden har dekket over Siv Jensens tiltagende problemer, skriver Aslak Bonde.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Dagens ekstraordinære landsmøte i Kristelig Folkeparti, og dets konsekvenser for norsk politikk, blir analysert i nettutgaven av denne avis i kveld og i helgen. Da er det også grunn til å tro at det politiske Norge gradvis vil vende tilbake til det ordinære arbeidet: først og fremst forhandlinger om statsbudsjett for neste år, men det er også noen små og store problemsaker fra den siste måneden som skal håndteres.

Selv om KrF-prosessen har overskygget det meste i mediene, har det pågått et ordinært politisk arbeid i Stortinget – samtidig som gravende journalister i flere redaksjoner har presentert mye nytt: Aftenposten har avslørt at Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari har levert reiseregninger for turer han ikke har vært på. To VG-journalister har utgitt bok som viser at samarbeidsproblemene på toppen i Arbeiderpartiet var langt større enn noen ante, lenge før metoo-sakene kom. Dagens Næringsliv har konsentrert seg om Frp-leder Siv Jensens sommerhytte.

Eller rettere sagt: hytta finansministeren bruker om sommeren er eid av Ferd-eier Johan H. Andresen. Siv Jensen leier for 40 000 kroner i året. Det er ifølge flere eksperter så billig at Jensen burde ha opplyst om det. Hvis hun har fått gavepris, kan hun være inhabil i saker som angår Andresen, og det kan bli stilt spørsmål ved at han er blitt leder for Oljefondets etikkråd.

Annonse