Annonse
00:00 - 30. november 2018

Kjemper mot vindmøller

Den polske regjeringen tviholder på kullindustrien, men møter motstand i egen befolkning. Nå arrangerer den klimatoppmøte på Europas mest forurensede sted.

I tunellen: Gruvearbeidere sikrer en underjordisk gang i kullgruven Piniowek i byen Pawlowice. De har tradisjonelt hatt en høy stjerne i Polen. Ifølge en undersøkelse fra 2016, hadde den polske befolkningen større respekt for gruvearbeidere enn for leger, forskere og lærere. Foto: Bloomberg / Getty Images
Annonse

– Har du sett den siste videoen?

– Nei?

– Bare lov meg at du sitter ned når du ser den. Den kommer til å velte deg av stolen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt