Annonse
00:00 - 02. november 2018

K-punktene

Her er KrFs hemmelige plan for en ny regjeringserklæring.

Annonse

Helt siden partileder Knut Arild Hareide satte i gang prosessen for å få Kristelig Folkeparti inn i en regjering, samme hvilken, er hemmelige planer for en ny regjeringsplattform blitt lagt på bakrommet. Morgenbladet har fått tilgang til et dokument med tittelen «ABC for FRP». Her er punktene:

A – Abort: Erna Solbergs utspill til tross: KrF innser at de neppe får flertall for sitt primærstandpunkt om totalforbud. Morgenbladet er kjent med at partiet heller satser på et endelig gjennomslag for reservasjonsretten, altså at leger skal få slippe å utføre aborter. For å fordrive to fostre i en smekk vil partiet foreslå å erstatte dagens selvbestemte abort med en selvbetjent abort, der pasienten får utføre inngrepet på seg selv.

B – Biler:  KrF vil legge frem en løsning der regjeringspartiene kan innfri sine løfter om å fjerne alle bompenger. Fra nå av blir det obligatorisk kollekt. Men et fylke skal få slippe helt: Nestlederne Ropstad og Bollestad har insistert på at Rogaland skal få alt gratis fra nå av. Reformen skal hete «kollekting people».

C – og det nasjonale spørsmålet: For å komme Frp i møte, har KrF også planlagt en styrking av norsk identitet. Franskinspirerte ord som «conditorie» og «café» avskaffes. Et etablissement som selger hvetebakst skal fra nå av hete «en bollestad».

K – Enda mer k: Ledelsen har brukt lang tid på å finne frem til et kompromiss som hele den nye regjeringen kan stille seg bak i spørsmålet om fremtiden for skolens desidert viktigste fag, «Kristendom, religion, etikk og livssyn» (KRLE). Det nye faget skal hete «Kristendom, kulturarv, konservatisme, religion, liberalisme og eksistensiell angst» (KKK-RLE).

N – Nestekjærlighet: Det blir dessverre for dyrt å få til kortere helsekøer, men KrF vil kompensere med nestekjærlighet på pinne til alle som står i køene. Kostnadene til slikkerier vil dekkes inn med økt sukkeavgift.

V – Valgfrihetreform: Til stortingsvalget i 2021 foreslår KrF å innføre nåde i Grunnloven. Reformen går ut på at partier som havner under sperregrensen, og som er i regjering med andre partier som også er under sperregrensen, likevel regnes som om de var over sperregrensen dersom de hadde nådd sperregrensen til sammen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse