Annonse
00:00 - 23. november 2018

– Jeg er ferdig med den rapporten nå

Erik Solheim må gå av som FNs klimasjef, blant annet etter kritikk for å ha reist for mye. Selv mener han flyreisene har drevet klimapolitikken fremover.

Avskjedsfest: Erik Solheim samlet folk hjemme hos seg selv i Nairobi dagen etter avgangen som FNs miljøsjef. Gjestene ønsket ham lykke til videre. – Det er mange i FN som gråter fordi jeg går av, men det er fint å få støtte også, sier han.
Annonse

– En foreløpig, intern FN-rapport fra september kritiserte deg og organisasjonen for utstrakt reisevirksomhet og sløsing med penger. På lørdag fikk du lese den endelige rapporten. Hvordan var det å se den?

– Det er ingen vesentlige forskjeller fra det som kom ut i september. Den er full av feil og usannheter.

– Hva er det som er feilaktig i den?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt