08:54 - 09. november 2018

«Hvis vi ikke kan stole på systemet vårt, så vet ikke jeg.»

Over hundre norske forskere har publisert artikler i tidsskrifter de trodde var ok. Nå er tidsskriftene svartelistet. 

 

Hør mer om Røvertidsskriftenes fremvekst på Morgenbladets podkast.

«Jeg har publisert mer enn 200 studier. Noen av dem er ekstremt gode, de har fått utmerkelser. Andre er søppel som jeg bare vil få ut av hodet kjappest mulig.»

Reggie Davidrajuh, professor i datateknologi ved Universitetet i Stavanger, ler lett. Det virket tilforlatelig nok, den gangen for snaue ti år siden, da han traff en redaktør på en konferanse de begge deltok på i Egypt. Tidsskriftet redaktøren drev, Ibima Business Review, publiserte for det meste forskning fra arabiske land, og redaktøren lurte på om Davidrajuh kunne hjelpe ham å nå frem også utenfor den arabiske verden. Kunne han ikke sende inn en artikkel?

Annonse