Annonse
00:00 - 30. november 2018

Hvem er redd for gratis gryn?

Mannen som advarte mot finanskrisen, advarer nå mot at verdens sentralbanksjefer er «fanger av inflasjonsmålet». En usedvanlig innflytelsesrik artikkel fra 1977 startet det hele.

Annonse

Hva er galt med gratis penger? Ikke mye hvis du er fersk boligkjøper som regner på hvor stort boliglån du kan tåle. For renten er prisen på penger du ikke har tjent, men lånt. Og det siste tiåret har pengene vært billige. 

Sentralbankene setter renten etter et såkalt inflasjonsmål. Det betyr at de skal holde renten lav så lenge prisveksten er lav. Etter finanskrisen har prisene nesten stått stille og da blir lån billige. 

Men noen skal alltid se mørkt på saken, og noen er gjerne en økonom. 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt