Annonse
00:00 - 30. november 2018

Griseprisen

Annonse

Politiet i Praha ble årets vinnere av den tsjekkiske Sexistické prasátečko-prisen. «Prasa» betyr hanngris, og dermed er det vel tydelig hva det går i. Politiet fikk prisen fordi de sendte ut et bilde der en dame i bare undertøyet lener seg inn mot vinduet til en politibil der det sitter en smilende politimann, noe som unektelig får den offentlige tjenestemannen til å se ut som en innkjøper av tvilsomme tjenester. Jurymedlem Lenka Vochocová sier politiet får prisen fordi man «ville forvente at politiet satte en viss standard» og gjorde det tydelig at begge kjønn blir møtt med respekt i tjenesten. Politiet, som tok ned bildet ikke lenge etter at det ble postet, sier at de bare ville ha litt mer «lystig innhold» i sosiale medier. Prisen er for øvrig todelt. Folkejuryens vinner ble en vinbar som reklamerte med et bilde der et par bare bryster overrisles av rødvin.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse