00:00 - 16. november 2018

Google snuser på Stasi-blokk

Hva skal til for at en moderne overvåker trives, yter sitt beste og leverer maksimal borgerkartlegging for pengene? Er det rent praktisk: Nok stikkontakter, store nok dataservere, sunn mat i kantinen? Er det noe mer, noe som sitter i veggene, så å si? Tanken meldte seg da en tysk avis forrige helg kunne fortelle at bydelen Lichtenberg i Berlin har gitt Google et tilbud selskapet muligens ikke kan si nei til: Deres gamle Stasi-hovedkvarter. Tyske Google har lett etter nye kontorer i månedsvis, men i førstevalget Kreuzberg har unge, gentrifiserende beboere gjort anskrik mot søketjenestens innflyttingsplaner. De gamle lokalene til DDRs statspoliti er imidlertid ledige, og har «godt med plass», som en lokalpolitiker i Lichtenberg fornøyd sa det til Berliner Abenblatt. Ikke apropos noen ting sluttet Google i vår å bruke sitt uoffisielle motto, Don’t be evil («Ikke vær ond»).

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse