Annonse
00:00 - 30. november 2018

God morgen, nye verden

Annonse

Så var de første Crispr-barna er født, og enda en genredigert baby skal være på vei. Nyheten kom i det verdens toppforskere innen genetikk og bioetikk satte seg på flyet mot Hongkong for å delta på en konferanse om hva som er forsvarlig bruk av genredigering i mennesker. Mange reagerer nå med avsky på nyheten, og enkelte spør i sosiale medier om hva som er vitsen med seminarer når noen i Kina uansett vil gjennomføre de grensesprengende eksperimentene. Samtidig: New Scientist melder at firmaet Genetic Prediction påstår å ha utviklet en ny gentest som gjør det mulig å luke ut prøverørsembryoer som er mentalt tilbakestående, og at det med denne teknologien også kan bli mulig å velge ut embryoer med (litt) høyere statistisk sannsynlighet for å få høy IQ. Hvem blir først til å ta neste skritt, og forsøke å bruke Crispr til å lage designerbarn med høy IQ?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse