Annonse
00:00 - 30. november 2018

God morgen, nye verden

Annonse

Så var de første Crispr-barna er født, og enda en genredigert baby skal være på vei. Nyheten kom i det verdens toppforskere innen genetikk og bioetikk satte seg på flyet mot Hongkong for å delta på en konferanse om hva som er forsvarlig bruk av genredigering i mennesker. Mange reagerer nå med avsky på nyheten, og enkelte spør i sosiale medier om hva som er vitsen med seminarer når noen i Kina uansett vil gjennomføre de grensesprengende eksperimentene. Samtidig: New Scientist melder at firmaet Genetic Prediction påstår å ha utviklet en ny gentest som gjør det mulig å luke ut prøverørsembryoer som er mentalt tilbakestående, og at det med denne teknologien også kan bli mulig å velge ut embryoer med (litt) høyere statistisk sannsynlighet for å få høy IQ. Hvem blir først til å ta neste skritt, og forsøke å bruke Crispr til å lage designerbarn med høy IQ?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt