08:33 - 16. november 2018

Estland, det nye Australia?

I mange år nå har studenter av ymse grunner søkt seg til Australia for å studere. For noen, som de norske, spiller sikkert sol og strender en rolle, men hva med inderne? De har vel stort sett nok sol? Kanskje er det derfor lett for dem å velge bort Australia nå som det er blitt mye styr med visum der nede. I hvert fall er det slik at studenter fra både Andhra Pradesh, Karimnagar og Warangal i stedet drar til Estland for å skaffe seg utdanning. «Estland er det mest entreprenørvennlige landet i Europa – en skattkiste. Estland er også et av de mest digitalt utviklede landene i verden […] en drømmedestinasjon om du ønsker å få fart på karrieren din», sier den muligens ikke helt uhildede Payal Rajpal til New Indian Express, for hun er ambassadør for Study Estonia, som oppmuntrer indiske it-studenter til å dra nordover. Uansett: Australia, Storbritannia, Tyskland og USA, de tradisjonelle bortelandene for indiske studenter, taper på kronglete visumordninger.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse