Annonse
00:00 - 09. november 2018

Dytt med foten

Det gjelder å velge sine helt egne ord. Med omhu.

Annonse

Det var sen kveld i Oslo sentrum. Noen rusede (kanskje) ungdommer sloss i Storgata. En annen ungdom kom til, og begynte å filme. Ifølge politiet fikk han flere beskjeder om å trekke seg unna, sier politiet. Mannen mener han trakk seg bakover da politiet ba ham om det. På en annen video, som en annen tilskuer tok med telefonen sin, kan man se at en politimann med hund deretter går mot ham og sparker ham bakover, inn mot en vegg han står rett foran. Trodde vi. Men det er ikke det vi ser, forklarte politiinspektør John Fredriksen til VG:

– Da vedkommende ikke etterkom [politiets oppfordringer], valgte hundeføreren […] å dytte vedkommende bakover med den ene foten for å markere at han skulle gå fra stedet.

Nå skal ikke denne spalten handle om politivold – det er en komplisert situasjon, sparket ser ikke så veldig hardt ut, og det vil sikkert eksistere to versjoner av hendelsene til alt er glemt. Det skal også sies at den samme videoen viser at vedkommende deretter langer ut et veldig mye kraftigere spark i buken på politihunden, noe han nå er under etterforskning for.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«President Xi går vanligvis for å være en utmerket strateg. Derfor må det være ubehagelig for ham at han nå har havnet i et uføre der han kan bli tvunget til en militær inngripen…»