Annonse
00:00 - 23. november 2018

Det blir nok en regjeringsutvidelse, selv om både Frp og KrF skaper ny tvil, skriver Aslak Bonde.

Det blir nok en regjeringsutvidelse, selv om både Frp og KrF skaper ny tvil, skriver Aslak Bonde.

Budsjettkompiser, eller...: Hans Fredrik Grøvan (KrF), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og ( f.h.), Abid Raja (V), Henrik Asheim (H) og Helge Andre Njåstad (FrP) under budsjettforhandlingene mandag denne uken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Annonse

Da regjeringspartiene og KrF tirsdag kveld ble enige om statsbudsjettet for neste år, fyrte de også av startskuddet for regjeringsforhandlinger. Og hvilket startskudd! Etter at budsjettforhandlingene i realiteten var avsluttet gjorde et stort mindretall i Fremskrittspartiets stortingsgruppe noe så uvanlig som å stemme nei til hele avtalen.

De truet med budsjettkrise, fordi de var sinte og frustrerte. De fleste Frp-ere har denne høsten sittet musestille mens halve KrF har snakket om hvor forferdelig det vil være å regjere sammen med dem. De har funnet seg i karakteristikker som noen ganger både har vært usaklige og sterkt overdrevet. Da KrF i stortingssalen tirsdag formiddag overkjørte regjeringspartiene og strammet inn på taxfree-ordningen, var begeret fullt.

Men det var ikke bare frustrasjon som drev Frp-erne. Mange så på budsjettdiskusjonen som en fin anledning til å fortelle omverdenen at Frp heller ikke blir lette å skubbe seg på i regjeringsforhandlingene. De fikk offentligheten til å se at det ikke bare er KrF som Erna Solberg må fri til, men at hun også må gjøre en innsats for å sikre seg at Frp forblir i regjeringen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt