Annonse
00:00 - 09. november 2018

De underjordiske

Annonse

Ingenting får det til å rykke i googlefingeren som artikler av den type Aftenposten bragte mandag: «Regjeringen bør skifte krigshovedkvarter». Her leser vi om det underjordiske anlegget hvorfra regjeringen skal styre Norge i tilfelle krig. Avisen forteller at Kjetil Stormarks nettsted aldrimer.no i høst avslørte at Nasjonal sikkerhetsmyndighet, på et såkalt dronekart,  offentliggjorde anleggets nøyaktige beliggenhet, men Aftenposten forteller ikke hvor det ligger. Dermed rigger man seg til for et dypt dykk inn i det skjulte. Men, akk! Første treff på google er Wikipedias artikkel om anlegget. Dermed roet fingeren seg, og det bar til bokhylla. «Det huserte nok mye underjordsfolk rundt om PIIIIP i gamle dager.  En gang Hans Tangen lå ved en nyiing ved PIIIIP, kom ei vakker jente til ham. Hu stod framfor ham ei stund. Men så vart a stokk stein borte.» – Aldri mer, sier analytiker Kjetil Stormark i en kommentar. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt