Annonse
00:00 - 09. november 2018

De underjordiske

Annonse

Ingenting får det til å rykke i googlefingeren som artikler av den type Aftenposten bragte mandag: «Regjeringen bør skifte krigshovedkvarter». Her leser vi om det underjordiske anlegget hvorfra regjeringen skal styre Norge i tilfelle krig. Avisen forteller at Kjetil Stormarks nettsted aldrimer.no i høst avslørte at Nasjonal sikkerhetsmyndighet, på et såkalt dronekart,  offentliggjorde anleggets nøyaktige beliggenhet, men Aftenposten forteller ikke hvor det ligger. Dermed rigger man seg til for et dypt dykk inn i det skjulte. Men, akk! Første treff på google er Wikipedias artikkel om anlegget. Dermed roet fingeren seg, og det bar til bokhylla. «Det huserte nok mye underjordsfolk rundt om PIIIIP i gamle dager.  En gang Hans Tangen lå ved en nyiing ved PIIIIP, kom ei vakker jente til ham. Hu stod framfor ham ei stund. Men så vart a stokk stein borte.» – Aldri mer, sier analytiker Kjetil Stormark i en kommentar. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse