Annonse
13:40 - 22. november 2018

Abort for menn

Slik ville reportasjene fra regjerings- og budsjettforhandlingene sett ut dersom menn ble gravide.

Annonse

Samtidig som Kristelig Folkeparti forhandler med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om statsbudsjettet, stemte de med opposisjonen for en kraftig innstramning av taxfreekvoten. I dag får utenlandsreisende med seg tre liter vin og en liter sprit i tillegg til en skattefri hurtigabort. Fra 2020 blir det innført nye regler. Reisende som vil ha utført en utskrapning, må nå tilbringe to minutter med en prest, og legge igjen en liter vin i butikken. Det blir også slutt på at kroppsskannerne i sikkerhetskontrollen piper for å advare mot fostre.

– Dette er en viktig seier for menneskeverdet, sier Olaug Bollestad, som leder Kristelig Folkeparti.

Nyhetene om innskrenkningene blir møtt med betydelig skepsis blant menn i «tax- and fetus free»-klinikken ved bagasjeutleveringen på Gardermoen.

– Hva blir det neste, at jeg skal lære guttungen å sitte mens han aborterer? Denne feminiseringen av samfunnet har gått for langt, sier Rolf (54), mens en av klinikkens hundre fosterfordriverdroner forsvinner inn i fødselskanalen hans for å hjelpe ham med å rydde vekk det uønskede svangerskapet han pådro seg på Gran Canaria.

Hva blir det neste, at jeg skal lære guttungen å sitte mens han aborterer?

Ved en tv-skjerm som veksler mellom vedstabling, boksing og slakting av bjørn, står kompisene Alf Roger og Bjørn Barry og nyter en penis- og rektalmassasje mens mikrodronene skraper. De har ikke mye til overs for statsministeren. De går begge med jakkemerker fra det nystartede «Aksel Sterris parti for whisky, motorsag og offentlige abortinngrep helt til uke 36».

– Valget i 2023, baby! Eller: No baby, da, ler Bjørn Barry.

Kvinnene vi møtte, er derimot positive til endringen.

– Det er godt at det er kvinner som forhandler om disse kompliserte, etiske spørsmålene. Det er ellers lett for at diskusjonen blir for emosjonell og mister blikket på det prinsipielle problemet her. At det øker norske klimagassutslipp, sier Vanessa (23).

Heller ikke det statlige selskapet som driver lufthavnene, er fornøyd med endringen.

– Lavere taxfreeomsetning fører til dyrere flybilletter. Etterspørselen etter vårt nye shoppingkonsept, Fetus Deletus, har vært stor, og vi har gjort betydelige investeringer. Ønsker virkelig regjeringen å kaste babyen ut med badevannet, spør Tinka Spekulum, direktør i Abortinor.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Hvorfor ble akkurat bompenger den skjebnesvangre tuen – som velter regjeringen ut i krise og skaper protestpartier i kommuner over hele landet? Bompengene har til nå klart å betjene…»