00:00 - 26. oktober 2018

Var deprimert, ble politiker

Aldri før har flere kvinner stilt til valg i USA. De kan tippe flertallet i Kongressen over til Demokratene.

Nykommeren: Susan Wild på valgkampkontoret i Bethlehem, Pennsylvania. 61-åringen ble politiker for bare ett år siden, og bekjempet fem mannlige motkandidater for å bli Demokratenes kandidat ved valget til Representantenes hus i Washington. Ifølge målinger ligger hun an til å vinne mot republikaneren Marty Nothstein. 

«Jeg er 61 år gammel og kandidat i kongressvalget. Det er det siste i verden jeg trodde jeg ville gjøre i denne fasen av livet.»

Susan Wild står på scenen i en park i småbyen Bethlehem i Pennsylvania en varm tirsdagskveld i oktober. Himmelen er dekket av truende, mørke skyer og foran henne sitter noen titalls tilhørere i alle aldre. Da Donald Trump ble valgt til president for to år siden, var Wild en veletablert advokat uten politiske ambisjoner. Men etter at Trump overtok makten, ble hun overmannet av bekymring for sine barns fremtid.

– Jeg ble lei av å kjenne meg deprimert, forferdet og hjelpeløs. Jeg våknet opp en dag og sa til meg selv at jeg er ikke hjelpeløs, jeg kan skape forandring, sier Wild til Morgenbladet.

Annonse