Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Tinder, lyster og flyndre

Annonse

Kan du ikke bare forsone deg med at Nato-øvelsen heter Trident Juncture og ikke lure på hva det betyr? Klarer ikke! Trident? Gaffelen med tre tinder, eller mer presist lysteret, altså det havguden Neptun holder i hånden og som er så fint å svømme med over sandbunn for å spidde flyndre. Så var det på plass. Juncture? Korsvei. Siden øvelsen foregår i Norge, Sverige og Finland går tankene til treriksrøysa. Men hodet ligger våkent for hodet vet da faen hva røys er på engelsk. Cairn! Three-Country Cairn, sier Tripadvisor. Men øvelsen heter ikke Trident Three Country Cairn som ville ha blitt Lyster Treriksrøysa. Beste hittil: Lyster Treveiskryss. Noen bedre? NRK Trøndelag?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.