Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Tinder, lyster og flyndre

Annonse

Kan du ikke bare forsone deg med at Nato-øvelsen heter Trident Juncture og ikke lure på hva det betyr? Klarer ikke! Trident? Gaffelen med tre tinder, eller mer presist lysteret, altså det havguden Neptun holder i hånden og som er så fint å svømme med over sandbunn for å spidde flyndre. Så var det på plass. Juncture? Korsvei. Siden øvelsen foregår i Norge, Sverige og Finland går tankene til treriksrøysa. Men hodet ligger våkent for hodet vet da faen hva røys er på engelsk. Cairn! Three-Country Cairn, sier Tripadvisor. Men øvelsen heter ikke Trident Three Country Cairn som ville ha blitt Lyster Treriksrøysa. Beste hittil: Lyster Treveiskryss. Noen bedre? NRK Trøndelag?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse