Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Mystisk Wikipedia-oppdatering

Annonse

Hver gang noen gjør endringer i Wikipedia-artikler fra Stortinget, legges det automatisk ut en melding på Twitter-kontoen «Stortinget redigerer» (kontoen styres av en robot). I august ble det gjort endringer i den fyldige artikkelen om Morten Wold, stortingsrepresentant fra Frp (der vi for eksempel kan lese at Wold har fått «hederstegn» i supporterklubben for skiflyvningsbakken i Vikersund). Mer interessant var endringen som ble rapportert 18. september. Da ble russisk Wikipedia redigert fra Stortinget, mer presist artikkelen om Knut Håkonsson (1208–1261). To dager senere begynte seminaret på Stortinget der russiske Mikhail Botsjkarev er siktet for å ha spionert. Slo Botsjkarev i hjel litt tid på Wikipedia? PST bes utrede sammenhengen. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse