Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Macrons svikere

Annonse

Det sier ikke rent lite om fransk politikk at «spesialist i politisk svik» er en egen yrkestittel. Historikeren og svik-eksperten Jean Garrigues har denne uken fått sin tredje ministeravgang å kommentere på en drøy måned. Tirsdag forlot innenriksminister Gérard Collomb, en av president Emmanuel Macrons første støttespillere, regjeringen for å gå tilbake til ordførervervet i Lyon. Dette «sviket» lignet ikke på noe annet, mente Garrigues, siden det ikke handlet om personlige ambisjoner, men om uenighet. Collomb har blant annet kritisert Macrons «hybris» som president.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.