00:00 - 05. oktober 2018

Lys og varme

Stigende temperaturer: Britiske Carbonbrief har laget klimakart. Faksimile: Carbonbrief.org

Liker du infografikk? Et nytt verdenskart viser hvor mye oppvarming som har skjedd i ulike regioner, og hvor mye vi kan forvente i fremtiden. Den britiske klimabloggen Carbonbrief.org har visualisert oppvarmingen ved hjelp av farger, der mørkeblå er minst og lysegrønn mest. Du kan klikke deg inn på ditt hjemsted og få opp reell og forventet forandring i grader. I Norge ser vi at deler av vestlandskysten er minst oppvarmet (1 grad), mens Finnmark allerede er blitt 2 grader varmere, og kan forvente en endring på hele 7 grader innen 2100. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse