Annonse
00:00 - 19. oktober 2018

Investorenes flukt kan bli kronprinsens fall

Kronprins Mohammed bin Salman skulle åpne Saudi-Arabia for verden. Med Khashoggi-saken rakner reformplanen. Også Oljefondets investeringer er truet. 

All makt: Etter at faren Salman ble konge i 2015, har sønnen Mohammed samlet makten i sine hender. Han har store reformplaner for Saudi-Arabia, men er avhengig av utenlandske investeringer for å realisere dem. Og Khashoggi-saken skremmer investorene. Foto: John May / Polaris / NTB Scanpix
Annonse

Saudi-Arabia står oppe i en voldsom omdømmekrise etter det sannsynlige drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul 2. oktober. Informasjonen som er kommet ut, tyder på at Khashoggi ble drept inne på det saudiske generalkonsulatet av 15 agenter, deriblant én som ifølge The New York Times står kronprins Mohammed bin Salman nær. Den 33 år gamle kronprinsen er Saudi-Arabias mektigste mann, og han benekter, ifølge USAs president Donald Trump, at han kjenner til hva som skjedde i konsulatet.

Men de færreste tror kronprins Mohammed, som ofte omtales som MbS, kan ha vært uvitende.

«Ikke noe skjer i Saudi-Arabia uten at MbS vet det», sier Lindsay Graham, republikansk senator som står Trump, nær i et intervju med Fox News.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse