00:00 - 12. oktober 2018

– Her stemmer ingen Bolsonaro

Den ytterliggående kandidaten Jair Bolsonaro fikk flest stemmer i det som kalles det viktigste valget i Brasils historie. Men i Guds by har han minimalt med støtte.

Valgvake: Det er kjøtt på grillen, funk på høyttaleren og kald øl i glassene når valgkvelden markeres i Cidade de Deus, favelaen som ble kjent gjennom filmen City of God.

Tre dager før valget, kl. 21.30.

I de forsofne bakgatene i bydelen Copacabana flimrer en tv i en bar. Syv presidentkandidater debatterer på skjermen. Det er den største debatten før valget, men én kandidat mangler. Jair Messias Bolsonaro. En legeerklæring sier at han ikke er frisk nok til å stille. Bolsonaro har oppmykning av våpenlovene som kampsak, men ble selv knivstukket under et folkemøte. Han er en tidligere kaptein fra hæren, og har flere ganger hyllet Brasils fascistiske militærdiktatur som styrte fra 1964 til 1985. Han har sagt at om sønnen hans var homofil, var det like greit om sønnen bare døde i en ulykke, og at afrobrasilianere er et udugelig folkeferd som knapt er i stand til å formere seg. Og han er favoritt til å bli Brasils neste president.

Bolsonaro har tilbrakt valgkampen på sykehus, der pressen ikke har fått møte ham. Kampanjen har bestått av Twitter- og Facebook-meldinger, samt bilder av en smilende, men hardt prøvet Bolsonaro i sykesengen, tilkoblet diverse medisinske apparater.

Annonse