Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Halve grader

Slik rammes du av regjeringens nye klimapolitiske tiltakspakke.

Annonse

Morgenbladet er kjent med en dramatisk utvikling i de pågående forhandlingene om neste års statsbudsjett. Selv om partiene har holdt masken utad, har klimaspørsmålet vekket stor uro, også i regjeringspartiene. Grepet som var lagt inn i det foreslåtte statsbudsjettet, nemlig å smøre opposisjonen med kutt i sukkeravgiften, altså billigere godteri, har vist seg å være utilstrekkelig.

Regjeringen frykter at den økende temperaturen i klimadebatten vil medføre dramatiske og irreversible endringer i det politiske klimaet. Blant annet varsler et internasjonalt panel av statsvitere at vesle-Venstre kan rase ut, og at varme strømmer kan føre Kristelig Folkeparti til et annet politisk kontinent.

Regjeringens mål har som kjent vært å kjøre rett frem, med mindre enn 1,5 graders forandring av kursen. Dette kalles «Solberg-doktrinen»: «Det er ikke så viktig at vi gjør noe, så lenge det er vi som gjør det», skal hun ha tenkt for seg selv, ifølge en anonym kilde med kjennskap til hennes nevrologiske konfigurasjon.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse