Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Halve grader

Slik rammes du av regjeringens nye klimapolitiske tiltakspakke.

Annonse

Morgenbladet er kjent med en dramatisk utvikling i de pågående forhandlingene om neste års statsbudsjett. Selv om partiene har holdt masken utad, har klimaspørsmålet vekket stor uro, også i regjeringspartiene. Grepet som var lagt inn i det foreslåtte statsbudsjettet, nemlig å smøre opposisjonen med kutt i sukkeravgiften, altså billigere godteri, har vist seg å være utilstrekkelig.

Regjeringen frykter at den økende temperaturen i klimadebatten vil medføre dramatiske og irreversible endringer i det politiske klimaet. Blant annet varsler et internasjonalt panel av statsvitere at vesle-Venstre kan rase ut, og at varme strømmer kan føre Kristelig Folkeparti til et annet politisk kontinent.

Regjeringens mål har som kjent vært å kjøre rett frem, med mindre enn 1,5 graders forandring av kursen. Dette kalles «Solberg-doktrinen»: «Det er ikke så viktig at vi gjør noe, så lenge det er vi som gjør det», skal hun ha tenkt for seg selv, ifølge en anonym kilde med kjennskap til hennes nevrologiske konfigurasjon.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Løsningen ligger i problemet.»