Annonse
15:30 - 05. oktober 2018

Én frist for alle forskere

Fra nyttår kommer ikke Norges forskningsråd lenger til å lyse ut midler jevnlig i løpet av året. Det vil gi færre, men bedre søknader, håper direktør John-Arne Røttingen. Det vil gjøre livet vanskeligere for alle, frykter forsker Knut Holtan Sørensen.

Effektiviserer: Forskningsrådets direktør, John-Arne Røttingen, vil ha inn alle søknader om forskningsmidler samtidig. 10. april 2019 er datoen alle forskere bør notere seg.Foto: Hallgeir Vågenes / VG / NTB Scanpix Hallgeir Vågenes/VG/NTB scanpix
Annonse

En av de største finansieringskildene til norsk forskning er Norges forskningsråd, som får midler fra departementene for å gi dem videre til de beste forskningsprosjektene. Utlysningene av midler er fordelt på fire hovedsøknadsfrister i løpet av året. Men 1. januar legges søknadssystemet radikalt om.  Forskere skal ikke lenger søke om midler direkte til ulike forskningsprogrammer i løpet av året. Neste år skal alle søknader om midler fra forskningsprogrammer eller fri prosjektstøtte sendes inn til samme frist – 10. april.

Målet er å sikre at gode prosjekter ikke faller mellom flere stoler, ifølge John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet. I stedet for å bare bli vurdert opp mot én programutlysning, vil hver søknad vurderes opp mot flere mulige finansieringskilder. En søknad kan også være aktuell for finansiering fra flere programmer.

– Vi vil prøve å identifisere finansieringsmuligheter for alle prosjektideer, sier han.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt