Annonse
10:13 - 09. november 2018

Da transperson vant VM, ble det bråk

Rachel McKinnon er filosof og den første transkvinnen til å vinne et verdensmesterskap. Hun vil endre synet på rettferdige spilleregler i idretten.

Verdensmester: Rachel McKinnon sykler for laget Foxy Moxy, der alle utøverne har forskjellige kjønnsidentiteter. I oktober ble hun verdensmester i banesykling. Foto med tillatelse fra Rachel McKinnon.
Annonse

Etter at Rachel McKinnon vant årets VM i banesykling, tok taperne til Twitter.

«Jeg var rytteren som kom på tredjeplass. Det var definitivt IKKE rettferdig», skrev den amerikanske bronsevinneren Jen Wagner-Assali. Tvitringen kom ikke helt ut av det blå. Wagner-Assali svarte på en Twitter-melding fra den kjønnskonservative kommentatoren Katie Hopkins, som tidligere hadde skrevet:

Verdensmesterskapet i oktober var historisk. For første gang hadde en transkvinne vunnet VM-gull i banesykling. All frustrasjonen skyldtes at Rachel McKinnon ble født i en mannskropp.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt