Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Da Mad Mike skulle bygge raketter i Bergen

«Mad» Mike Hughes tror jorden er flat og vil henge politikere. Da han skulle lære bort rakettbygging på et verksted i Bergen, gikk det ikke så bra.

Flat: «Mad» Mike Hughes foran sin hjemmebygde, gassdrevne rakett ved spøkelsesbyen Amoby i California, november 2017. Først i mars året etter klarte han å skyte seg opp i luften. Foto: Waldo Stakes med tillatelse fra Mad Mike Hughes via NTB scanpix
Annonse

På morgenen lørdag 29. september satte kunstner Magnhild Øen Nordahl seg ned for å spise frokost i leiligheten sin i Bergen. Hun hadde en god følelse i kroppen etter gårsdagens workshop på verkstedet hun har startet med ektemannen Cameron MacLeod. De og andre kursdeltagere hadde kommet langt i arbeidet med å gjøre to brannslukningsapparater om til raketter, takket være kyndige instruksjoner fra kurslederen – amerikaneren «Mad» Mike Hughes – som de hadde flydd inn fra USA. De hadde nølt før de inviterte amerikaneren inn som instruktør. De visste at han er en konspirasjonsteoretiker som tror Jorden er flat. Men de visste også at han er en kløpper til å bygge dampdrevne raketter.

Mens hun spiste, sjekket Nordahl sosiale medier. På Facebook-veggen hennes dukket det opp en post – eller retter sagt, et manifest – publisert klokken 04.32 samme morgen, på Mad Mikes Facebook-side. Hun leste, og holdt på å sette maten i halsen.

Hughes blir Mad. Mike Hughes vokste opp i California som sønn av en motorsyklist, og begynte tidlig å interessere seg for maskiner og mekking. 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«President Xi går vanligvis for å være en utmerket strateg. Derfor må det være ubehagelig for ham at han nå har havnet i et uføre der han kan bli tvunget til en militær inngripen…»