Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Bårdsen til Strasbourg

Annonse

Arnfinn Bårdsen er utnevnt til ny dommer i Den europeiske menneskerettsdomstol i Strasbourg, etter en intens partipolitisk dragkamp og kampvotering, mens horder av sinte demonstranter forsøkte å få flertallet til å endre mening basert på nyhetssaker om hva Bårdsen gjorde for 35 år siden … nei da. Det gikk rolig og ryddig for seg, og så vidt Morgenbladet forstår, er Bårdsen en hedersmann. Domstolen består av en dommer fra hvert av Europarådets 47 medlemsland. Det norske setet var inntil nylig besittet av Erik Møse. I nominasjonsbrevet skriver regjeringen: «[Bårdsen] har bred og omfattende kjennskap til menneskerettighetene, god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk, men vil ha nytte av et franskkurs ved EMD». Godt kurs, og bon courage, Arnfinn!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse