Annonse
00:00 - 07. september 2018

Spytt tre ganger i såret

0907AKT notis bjorn. . Pixabay
Annonse

Hva gjør du om du har fått et sår og er redd for å få stafylokokkinfeksjon? La en bjørn slikke på det! En gruppe russiske og amerikanske forskere har fanget sibirske brunbjørner for å studere spyttet deres. De fant en bakterie som tar livet av gule stafylokokker, en bakterie som er årsaken til mange hudinfeksjoner og enda verre skader hos mennesker. Metoden de har brukt er ganske ny, og lar dem gå mye, mye grundigere gjennom det såkalte mikrobiomet enn det som har vært mulig med tradisjonelle metoder. Funnet av en slags antibiotikum i bjørnespyttet lover derfor godt for at forskerne vil finne flere anvendelige mikroorganismer i fremtiden.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.