Annonse
00:00 - 07. september 2018

Krisen som gjorde forskere til aktivister

Finanskrisen fikk økonomene Pierre-Olivier Gourinchas og Costas Lapavitsas ut av kontoret og inn i politikken. – Noen land er too big to fail. Det skaper veldig giftige situasjoner, sier Gourinchas.

Nei, nei, nei: – Syrizas forsøk viser at dette er umulig, sier den greske økonomen og eksparlamentarikeren Costas Lapavitsas om forsøkene på å reformere EU.
Annonse

– Som de fleste andre ble jeg overrasket over omfanget av krisen, sier Costas Lapavitsas.

Han er professor i økonomi ved University of London. En mann som kan finne på å studere ting som den industrielle revolusjon i Makedonia under Det osmanske riket.

Vi snakker sammen på Skype. I bakgrunnen ser jeg et dekketøyskap med glassdører, en bolle med frukt og stabler med bøker. Trivelig rotete. Ved siden av står et piano. Også det med bokstabler på toppen. På veggen er et abstrakt trykk.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt