Annonse
15:21 - 10. september 2018

Hareide mot ungdommen

Knut Arild Hareides innlegg er fattig på argumenter som reelt imøtegår Sondre Hansmarks posisjon når det gjelder utvidede abortgrenser. 

Abortdebatt: Kanskje finnes det gode innvendinger mot Unge Venstre-lederens posisjon, men Knut Arild Hareide forhaster seg når han avviser forslaget med at det «ikke er gjennomtenkt», skriver logikksjekkerne. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Annonse

I et debattinnlegg på NRK.no tar KrF-leder Knut Arild Hareide et oppgjør med det han kaller «menneskeverdsfiendtlige» forslag fra ungdomspartiene. Bakgrunnen er at flere ungdomspartier nå tar til orde for aktiv dødshjelp og utvidede abortgrenser.

Det mest kontroversielle forslaget har kommet fra Unge Venstres leder, Sondre Hansmark. Han ønsker at partiet skal stille seg bak selvbestemt abort inntil 24. svangerskapsuke. I dagens abortlov er grensen for selvbestemt abort uke 12. Etter det må man søke en abortnemnd for å få utført aborten, men ved utgangen av 18. uke er svangerskapsavbrudd ikke mulig med mindre det foreligger «særlig tungtveiende grunner».

Hareide er ikke alene om å ha kritisert Hansmark. VG skriver på lederplass at forslaget er «makabert», mens professor emeritus Ola Didrik Saugstad (UiO) spør om den «mette ungdommen fra det rike Olje-Norge» er blitt «ufølsomme for de svake blant oss».

Annonse