Samtid

Den store kanaloversikten

Hvorfor skal skolene samle informasjonen på ett sted når den kan smøres tynt utover?

Jippi! Skolene er i gang igjen, beskjeder skal gis, lekser skal deles ut, lærere skal kommunisere med foreldre, og elever skal holde orden på seg selv. Hvor skal beskjeden om skoleturen? Hvor skal leksene sendes? Når er foreldremøtet? Frustrert forelder teller opp årets kommunikasjonskanaler.

1. Appen Skolemelding foresatt (Enkelte skoler har ikke fått denne splitter nye appen til å virke. Skal visstnok inneholde lekser/anmerkninger/prøver, men hos oss ligger kun gamle greier fra før sommeren, overført fra noe annet. Og døtrene mine går ikke i 3A og 7C lenger!)

2. Appen Skolemelding elever (Egen innlogging for elever. Gudene vet hva som ligger der.)

3. Skolens hjemmeside (Generell info + innlogging for elever/foresatte. Tror lærerne kaller dette «Portalen», men er ikke sikker.)

4. Portalen (Denne må nesten nevnes som en egen plattform, siden lærerne stadig refererer til den. Er det internsjargong for lærerne som sprer seg? Det finnes ingenting som heter Portalen på skolens hjemmeside.)

5. It's learning (Hjemmeside + innlogging via skolens nettsider (tror denne skal gjøre noe av det samme som appen Skolemelding, men ingen vet forskjellen. Leksene kan ligge her eller der.)

6. It's learning app (Denne er totalt uten info, selv om man logger inn med mobil-ID og greier. Bare å slette fra App store.)

7. Fronter (Nettside som kanskje ikke eksisterer lenger? Hvem vet. Uansett noe lærerne nevnte på foreldremøtet som noe å følge med på.)

8. Sms (Hvis lærerne virkelig vil nå frem, kommer det dumpende SMS. Flere er kommet denne uken, med viktige beskjeder som muligens også eksisterer inni noen av de andre plattformene. SMS er i seg selv en fallitterklæring, siden det vitner om at de andre kanalene ikke er til å stole på. Store SMS-mengder koster også mye å sende ut.)

9. E-post (Kun sporadisk brukt, med nesten samme viktighetsgrad som SMS. Mye doble utsendinger på e-post og de andre plattformene, med lekser og lignende som vedlegg.)

10. Ranselpost (Dette klarer ikke skolen å slutte med. Noe må visst være på fysisk papir, selv om A5-lappene forsvinner ned i bunnen av sekken sammen med de løse brødskivene.)

11. Telefon (Ja, det går fortsatt an å ringe læreren, selv om de aldri tar telefonen.)

12. Klassene har også egne Facebooksider med info om bursdager og klasseturer.

13. I tillegg driver elevene og oppretter egne Snapkanaler hvor de utveksler info om lekser og andre ting.

Lenge leve kommunikasjonssamfunnet!

Mer fra Samtid